top of page

Artikelen en publicaties 

Remy is afgestudeerd als historicus aan de Universiteit Utrecht. Zijn specialisatie is de geschiedenis van de Siciliaanse maffia vanaf de negentiende eeuw. Hij heeft een brede historische en maatschappelijke interesse. In 2014 schreef Remy een boekje over de geschiedenis van het Wantijbad in Dordrecht. Voor Historisch Tijdschrift Aanzet en Kleio schreef hij artikelen over uiteenlopende historische onderwerpen. In oktober 2021 verscheen een boekje over de geschiedenis van Italianen in Dordrecht. Remy kan in opdracht een historisch onderzoek verrichten naar een bedrijf, persoon of organisatie. 

Lezingen en cursussen

Aan de Volksuniversiteit Rotterdam geeft Remy cursussen over de geschiedenis van de Italiaanse maffia, de 19e eeuw en de 20ste eeuw. Vanaf september 2021 is Remy één va de docenten in de cursus Dordtologie. In café Visser in Dordrecht organiseert en presenteert hij elke maand een kroegcollege over een prikkelend (historisch) onderwerp. Remy is beschikbaar voor lezingen, gastlessen en workshops over uiteenlopende historische onderwerpen: de geschiedenis van de maffia, de geschiedenis van Italië, de geschiedenis van (Italiaanse) migranten in Nederland of onderdelen van de geschiedenis van Dordrecht of Rotterdam.

Een indruk van enkele historische boekjes en artikelen van Remy is hieronder te vinden:

De afstudeerscripties van Remy gingen over de Italiaanse maffia en zijn hieronder te lezen:

Rondleidingen

Remy is actief als stadsgids in Dordrecht en Rotterdam. Op de pagina 'Ondernemer' en op de website van Ontdek Dordrecht is meer informatie te vinden over de historische rondleidingen.

Instagram @geschiedenisles

Op Instagram beheert Remy sinds 2016 het account @geschiedenisles, waar hij regelmatig historische verhalen en impressies bij zijn geschiedenislessen plaatst.

Historicus: Tekst
Historicus: Instagram
bottom of page